Ongediertebestrijding

Ongedierte in uw bedrijf is schadelijk voor uw werknemers en klanten. Het doet bovendien afbreuk aan de uitstraling van uw bedrijf, voor iedereen die het bezoekt. Naast het effectief bestrijden van ongedierte is het voorkomen van bijvoorbeeld schadelijke bacteriën of schade aan producten minstens zo belangrijk.

Bij ongediertebestrijding is de logistiek binnen uw bedrijf van belang. De bestrijding moet daarop aangepast worden. Ook is het belangrijk wat voor producten er eventueel vervaardigd worden. In overleg wordt bepaald hoe vaak er een controle plaatsvindt. Er wordt daarbij tevens gelet op sporen en tekortkomingen van bouwtechnische, hygiënische of bedrijfsmatige aard.

Hoe heeft u ongediertebestrijding geregeld?

Bij de productie van levensmiddelen moet u kunnen aantonen dat er geen schadelijke bacteriën in de producten zitten. Waterkoelinstallaties en sanitaire voorzieningen moeten daarnaast ook goed gecontroleerd worden op aanwezigheid van schadelijke bacteriën.

U moet snel de rapportage van het bacteriologisch onderzoek kunnen tonen, maar u heeft hem niet zo voorhanden. Of er komt een klant op bezoek en de muizen schieten voor zijn voeten weg en er hangt een penetrante geur in uw klantenontvangstruimte.

Op plaatsen waar voedsel bereid wordt of met water gewerkt wordt, is het extra belangrijk om de hygiëne in de gaten te houden. In het kader van kwaliteitssystemen als HACCP, BRC, IFS of ISO moet goede hygiëne zelfs aantoonbaar zijn. Op welke plaatsen en hoe vaak gecontroleerd moet worden is afhankelijk van het productieproces, de ruimtes waar gewerkt wordt en wat beschreven staat in het kwaliteitshandboek.

Het is voor veel bedrijven te duur om een eigen laboratorium te hebben voor dit onderzoek. Het inschakelen van een extern bureau voor de uitvoering van een bacteriologisch onderzoek is dan goedkoper. SSFS heeft contacten bij deze bureaus en kan dit voor u regelen.

Wij hebben de oplossing voor u

Wij zorgen ervoor dat u via internet altijd inzicht heeft in de resultaten van het bacteriologisch onderzoek. S&S Facility Services werkt nauw samen met gespecialiseerde partners. Daardoor kunnen we uw ongedierte op een professionele en milieuvriendelijke wijze weren en bestrijden. De volksgezondheid staat hierbij centraal.

Afspraak maken Download brochure